«Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» – Newsbeast

«Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» – Newsbeast


Μεγάλη απήχηση είχε στα διεθνή ΜΜΕ η είδηση της εκκίνησης των έργων στο Ελληνικό, μια ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε συμβολική. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο», το οποίο «θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας μόνο κατά τη φάση της κατασκευής».

Η εξέλιξη αυτή για τη χώρα μας κάνει τον γύρο του υπόλοιπου κόσμου, με τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία να ασχολούνται και να αναδεικνύουν τη σημασία του.

«Η Ελλάδα ξεκινά την εκκαθάριση του σχεδίου ακινήτων της Αθήνας μετά από μεγάλη καθυστέρηση», σημειώνει το Reuters στον τίτλο του, ενώ στον πρόλογό του γράφει: «Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες την Παρασκευή για ένα έργο ακινήτων που θα μετατρέψει ένα αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο στις ακτές της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό».

Το ABC, από την πλευρά του, έχει αναρτήσει άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο», ενώ γίνεται αναφορά στο χρονικό της μεγάλης επένδυσης. «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εγκαινίασε την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών σε ένα μεγάλο μεγάλο αναπτυξιακό έργο στον παραθαλάσσιο χώρο του παλιού αεροδρομίου της Αθήνας που έχει καθυστερήσει».

«Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» – Newsbeast

Στο «Μεγάλο έργο για την Ελλάδα» στέκονται και οι New York Times, που σημειώνουν ότι ο «πρωθυπουργός έδωσε εκκίνηση σε ένα έργο που είχε καθυστερήσει πολλά χρόνια».

«Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» – Newsbeast

Η Daily Independent φιλοξενεί θέμα με ίδιο τίτλο εισαγωγή κειμένου με το αντίστοιχο του ABC.

«Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» – Newsbeast

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στην τοποθέτησή του πως «ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε».

«Από μία αντίληψη αδράνειας που αντιλαμβάνεται το Ελληνικό ως λαχανόκηπο, πήγαμε σε μία συνεργασία ιδιωτικού-δημοσίου τομέα, που εξασφαλίζει ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους πολίτες και αυτό έχει για μένα σημασία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό που σε περιβάλλον εμβληματικής δυστοκίας, το Ελληνικό ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα», υπογράμμισε επίσης.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *