Στάση εργασίας 12 ωρών στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP – Newsbeast

Στάση εργασίας 12 ωρών στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP – Newsbeast


Οι εργαζόμενοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP, Agence France-Press) ενέκριναν χθες στη διάρκεια γενικής συνέλευσής τους πρόταση για 12ωρη στάση εργασίας, για να ωθήσουν τη διεύθυνση να επανεξετάσει το σχέδιό της για κατάργηση θέσεων εργασίας.

«Η διασυνδικαλιστική όλων των κατηγοριών καλεί το προσωπικό του AFP όλων των κατηγοριών, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, σε στάση εργασίας από τις 14:00 μέχρι τις 02:00 το πρωί», αναφέρεται στην πρόταση που υιοθετήθηκε με ανάταση των χειρών σ’ αυτή τη γενική συνέλευση σχεδόν ομόφωνα (4 αποχές και καμιά ψήφος κατά).

Αυτή η 12ωρη στάση εργασίας, η οποία αναμένεται να αναστατώσει πολύ τις υπηρεσίες του AFP, προτάθηκε από τη διασυνδικαλιστική πριν από μια συνάντηση με τη διεύθυνση σήμερα το απόγευμα που είναι αφιερωμένη στο σχέδιο για την κατάργηση 95 θέσεων εργασίας σε πέντε χρόνια, το οποίο παρουσιάσθηκε πέρυσι από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του πρακτορείου Φαμπρίς Φρις.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση, ο στόχος αυτού του σχεδίου είναι να μειωθούν οι συνολικές δαπάνες του AFP κατά 19 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2023, από τα οποία τα 14 εκατομμύρια από τα έξοδα για το προσωπικό, ώστε να ισοσκελισθούν και πάλι οι λογαριασμοί του.

Όμως τα συνδικάτα απορρίπτουν το σχέδιο αυτό και καταγγέλλουν κυρίως «την καταστροφή δεκάδων θέσεων δημοσιογράφων», «τον υπερβολικό φόρτο εργασίας» για το προσωπικό που θα επιφέρει αυτό το σχέδιο, ή ακόμη έναν κίνδυνο αλλαγής του καθεστώτος του και ιδιωτικοποίησης του πρακτορείου.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *