Ειδήσεις

Άναψε η ένδειξη καυσίμων; Αν ΝΑΙ δείτε ΕΔΩ ΌΛΑ όσα πρέπει να ξέρετε…

Άναψε η ένδειξη καυσίμων; Αν ΝΑΙ δείτε ΕΔΩ ΌΛΑ όσα πρέπει να ξέρετε…

Τουλάχιστον 827.000 οδηγοί που αγνοούν την… φωτεινή προειδοποίηση του μετρητή καυσίμων και τελικά μένουν στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με νέα έρευνα στη Μ. Βρετανία.

 

Η μελέτη έδειξε ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν γεμίζουν με καύσιμα το αυτοκίνητο τους αμέσως, όταν ανάψει η φωτεινή προειδοποίηση. Μάλιστα, πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε άλλα 60 χιλιόμετρα με την ένδειξη αναμμένη. Σύμφωνα με τους οδηγούς, αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί επιχειρούν να εντοπίσουν το φθηνότερο πρατήριο.

 

Επιπλέον, συμβαίνει περισσότερο στους άνδρες, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να διανύσουν μερικά χιλιόμετρα ακόμα, ενώ οι γυναίκες είναι πιο προσεκτικές, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

Έξι στους δέκα οδηγούς που μένουν από βενζίνη στη μέση του δρόμου, είναι κυρίως άντρες. Επίσης, τα «θύματα» είναι κάτω των 35 ετών.

 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι μετρητές καυσίμων δεν είναι πάντα ακριβείς. Αυτό ισχύει και για τα συστήματα υπολογισμού της απόστασης που μπορεί να διανύσει το αυτοκίνητο με την ποσότητα που έχει τη δεδομένη στιγμή.

Επίσης, οι μηχανικοί αυτοκινήτων προειδοποιούν ότι αν ξεμείνεις από καύσιμα είναι δυνατό να προκληθεί σοβαρή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων του αυτοκινήτου, με τον λογαριασμό που καλείται ο οδηγός να πληρώσει, να τσούζει ιδιαίτερα.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα, για να μην μπλέξουμε σε νέες «περιπέτειες».

p 36651

About the Author


p 36651