Υγεία

Κοκκινίζουν συχνά τα μάτια σου; Αν ΝΑΙ δες τι μπορεί να φταίει…

Κοκκινίζουν συχνά τα μάτια σου; Αν ΝΑΙ δες παρακάτω τι μπορεί να φταίει…

 

– Αλλεργίες

Οι αλλεργίες ταλαιπωρούν εκατομμύρια κόσμο την άνοιξη, αλλά… επειδή μπήκε το γλυκό καλοκαιράκι δεν σημαίνει ότι θα σε αφήσουν ήσυχη.

 

Αν έχεις ευαισθησία σε κάτι είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται αυτό για τα κόκκινα μάτια. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις την όποια θεραπεία σου έχει προτείνει ο γιατρός σου και φυσικά να τον ενημερώσεις αν δεις ότι δεν υποχωρεί ο ερεθισμός.

– Σε πειράζει κάποιο προϊόν

Κάποια μάσκαρα ή σκιά ακόμα και η κρέμα ματιών μπορεί να έχει κάποιο συστατικό στο οποίο είσαι αλλεργική. Δοκίμασε να κόψεις τη χρήση ορισμένων προϊόντων εναλλάξ ώστε να εντοπίσεις ποιο (και αν) φταίει.

 

– Είναι παρενέργειες από κάποιο φάρμακο

Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και όσο σπάνιο και αν είναι υπάρχει το ενδεχόμενο να σε έχει πειράξει κάποια θεραπεία που κάνεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις αμέσως τηλέφωνο τον γιατρό σου.

– Κάνεις κάποιο λάθος με τους φακούς επαφής

Οι φακοί επαφής πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσέκτικα και να τηρείς πάντα τους κανόνες υγιεινής. Έρευνες όμως αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι δεν τηρούν σωστά τους  κανόνες υγιεινής με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

– Έχεις κάποια μόλυνση

Είτε από κακή χρήση των φακών επαφής, είτε γιατί κόλλησες κάποιο μικρόβιο από βρώμικα χέρια, οι πιθανότητες να έχεις κάποια μόλυνση είναι μεγάλες αν νιώθεις έντονο τσούξιμο/ πόνο και οι δακρυϊκοί πόροι εκκρίνουν περίεργο υγρό. Ναι, πάρε το γιατρό τηλέφωνο ΤΩΡΑ.

p 36561

About the Author


p 36561