Ειδήσεις

Nεα στοιχεία SOK για Αγλούπα – Στην ασφάλεια ο Πέτρος Κωστόπουλος: Ξύπνησε ο εφιάλτης του 2016…

Nεα στοιχεία SOK για Αγλούπα – Στην ασφάλεια ο Πέτρος Κωστόπουλος: Ξύπνησε ο εφιάλτης του 2016…

Ποια τα Νεα στοιχεία ΣΟΚ για Αγλούπα;

 

Νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν την πατρότητα «ορφανών» χτυπημάτων σε… σπίτια της Αττικής περιέχονται σε συμπληρωματική δικογραφία για την αποκαλούμενη μαφία των Ρομά με τα Ρόλεξ που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

 

Το ereportaz δημοσιεύει την πολυσέλιδη δικογραφία που βρίσκεται από τα τέλη Μαϊου στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς, Κυριακής Κατσίβελη.

Σε αυτήν καταγράφονται νέα στοιχεία τα οποία επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία, Αλέξανδρο Αγγλούπα, ενώ αποκαλύπτεται ότι τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας ευθύνονται για δεκάδες χτυπήματα σε σπίτια γνωστών επιχειρηματιών αλλά και επιχειρήσεων που όλα αυτά τα χρόνια παρέμεναν ανεξιχνίαστα.

 

Και άλλοι αστυνομικοί

Επιπλέον –και αυτό είναι εξίσου σημαντικό- στην δικογραφία αναφέρεται ότι εμπλέκονται ακόμη περισσότεροι αστυνομικοί από εκείνους που είχε «ακουμπήσει» η αρχική έρευνα. Το υλικό που αξιοποιείται ήδη από την ανακρίτρια αφορά καταγεγραμμένες συνομιλίες στις οποίες ακούγονται αστυνομικοί ασυρματιστές να ενημερώνουν τα μεγάλα κεφάλια της οργάνωσης. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε κατόρθωσαν από την επιχείρηση-σκούπα στις 2 Νοεμβρίου να γλιτώσουν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της τσιγγάνικης Κόζα Νόστρα, μεταξύ των οποίων και ο επονομαζόμενος «Χηλάς ή Ψηλός» ο οποίος τελικά συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου 2017. Οι άλλοι δυο συνεργάτες του συνελήφθησαν στις 9/12 και στις 11/1. Άπαντες προφυλακίστηκαν.

Στο μεταξύ από τα νέα στοιχεία προέκυψε η ταυτοποίηση ενός Τούρκου κατηγορούμενου αλλά και η εμπλοκή έξι ακόμη προσώπων τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Διέρρηξαν και την Ειρήνη Νταϊφά

Από τις νέες συνομιλίες οι οποίες απομαγνητοφωνήθηκαν κατ’ εντολή της ανακρίτριας προέκυψε ότι το κύκλωμα των Ρομά είχε «χτυπήσει» σε δεκάδες ακόμη σπίτια των βορείων προαστίων και όχι μόνο. Ανάμεσα σε αυτά αποκαλύφθηκε ότι στις 30 Οκτωβρίου 2016 είχαν εισβάλει στην κατοικία της γνωστής επιχειρηματία, Ειρήνης Νταϊφά στην Εκάλη. Αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν εντός της οικίας, αφαίρεσαν τις κάμερες καταγραφής και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές. Προηγουμένως είχαν απενεργοποιήσει τον συναγερμό κόβοντας τα καλώδια του ΟΤΕ.

Νέες συνομιλίες καίνε τον Αγγλούπα

Εξίσου σημαντικό όμως χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους το γεγονός ότι στην συμπληρωματική δικογραφία υπάρχουν και νέες συνομιλίες που εμπλέκουν τον προφυλακισμένο επιχειρηματία, Αλέξανδρο Αγγλούπα.

Στις 20 Αυγούστου 2016 μέλη της σπείρας εισέβαλαν σε σπίτι επιχειρηματία στην Σταμάτα Αττικής. Αφού ξήλωσαν και έριξαν στην πισίνα τον συναγερμό, μπήκαν στην βίλα από την οποία αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο με 1.000 δολάρια καθώς και χρυσαφικά, ρολόγια και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ληστείας, ο Κ.Μ. τηλεφωνεί σε έναν άλλον συνεργό από τον οποίο ζητά τα κλοπιμαία να αγοραστούν από τον Αλέξανδρο Αγγλούπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα μέσα Μαϊου ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Χίου. Είχε προηγηθεί η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει.

Tα 3.500 θύματα, το Cartier του Κωστόπουλου, το 1.5 εκ μετρητά και η κλοπή στο Αττικό Πάρκο

Εντυπωσιακό είναι, αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι σύμφωνα με την σχετική λίστα που έχουν συντάξει οι αστυνομικοί οτι θύματα της σπείρας υπολογίζονται σε 3.500! Στην Ασφάλεια Αττικής έχει στηθεί ολόκληρη έκθεση κοσμημάτων, χρυσαφικών και ρολογιών καθώς μέχρι σήμερα έχουν προσέλθει γύρω στα 3.000 άτομα να αναγνωρίσουν κάποια από τα κλοπιμαία τους.

Ανάμεσά τους και ο Πέτρος Κωστόπουλος ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας στις 27 Απριλίου 2016. Τα εκτελεστικά μέλη του κυκλώματος εισήλθαν στο σπίτι του στο Παλαίο Ψυχικό και αφαίρεσαν πέντε ρολόγια, 50 ζευγάρια μανικετόκουμπα, πέντε ασημένια βραχιόλια, δέκα δακτυλίδια εκ των οποίων τα δυο είχαν διαμάντια, 10 χρυσά και ασημένια περιλαίμια, 700 δολλάρια και διάφορα ακόμη κοσμήματα. Όταν ο παρουσιαστής προσήλθε στην Ασφάλεια αναγνώρισε ένα επιτραπέζιο ρολόι Cartier με χαλασμένο λεπτοδείκτη το οποίο από πίσω είχε χαραγμένα τα αρχικά ΠΚ.

Εντυπωσιακό όμως είναι το στοιχεία ότι η Τσιγγάνικη «Κόζα Νόστρα» κατόρθωσε με μια ληστεία σε επιχείρησης στο Περιστέρι, τον Ιούλιο του 2015, να αποκομίσει λεία 1.5 εκ ευρώ σε μετρητά και 3.5 εκ. σε επιταγές αφαιρώντας ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο.

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης το γεγονός ότι η Μαφία των Ρομά εμφανίζεται βάσει των νέων στοιχείων να είναι πίσω από ληστεία η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστή φαρμακευτική εταιρεία τον Αύγουστο του 2015, ενώ βρίσκεται πίσω και από την ληστεία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τον Μάιο του 2016. Τότε αφαίρεσαν δυο χρηματοκιβώτια βαρους 300 κιλών το καθένα που περιείχαν 120.000 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι για την πολύκροτη υπόθεση έχουν επιπλέον συλληφθεί δύο ακόμα άτομα για την εμπλοκή τους στην εν λόγω σπείρα.

Πηγή: ereportaz.gr

About the Author


p 36440