Ειδήσεις

ΜΟΛΙΣ ανακοινώθηκε – Νεκρός ΓΝΩΣΤΟΣ Έλληνας ηθοποιός…

p 36360

ΜΟΛΙΣ ανακοινώθηκε – Νεκρός ΓΝΩΣΤΟΣ Έλληνας ηθοποιός…

Η τραγική είδηση ΜΟΛΙΣ ανακοινώθηκε και… δυστυχώς είναι επιβεβαιωμένη.

 

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό του γνωστού ηθοποιού.

Η είδηση του θάνατού του «έπεσε» σαν «κεραυνός» στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

 

Δυστυχώς “έφυγε” από τη ζωή το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 ο ηθοποιός Γιάννης Φακής σε ηλικία 73 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης Φακής γεννήθηκε το 1944 στα Αποίκια της Άνδρου και σε νεαρή ηλικία έγινε δεκτός από τις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης.

 

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης υπό τον Κάρολο Κουν το 1969, έλαβε ρόλους σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων η παράσταση «Ευριπίδου Τρωάδες» (1977) του Γιάννη Τσαρούχη, η “Γαλήνη” (1976) των Ηλία Βενέζη και Κώστα Λυχναρά, το «1922» (1978) του Νίκου Κούνδουρου, το “Άλμα Λίμπρε” (2001) του Νίκου Κουτελιδάκη, οι «Νύφες» (2004) του Παντελή Βούλγαρη και «Η Άλλη Θάλασσα» (2012, μη ολοκληρωμένη) του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, η οποία αποτέλεσε και την τελευταία του ερμηνεία. Το 1986 δημιούργησε τον θίασο «Μικρή Αυλαία» και το 1994 ίδρυσε την καλλιτεχνική εταιρία «Αργώ».

Υπήρξε μέλος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών με έντονη και συνεχή συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε πρόεδρος του Σ.Ε.Η. επί δώδεκα χρόνια και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ηθοποιών.

“Εσύ είσαι κωμικός” του είχε πει κάποτε ο Κάρολος Κουν, μετά από πολύμηνη μελέτη των ερμηνειών του, οι οποίες κάλυπταν όλο το φάσμα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Γιάννης Φακής έζησε και εργάστηκε στην Άνδρο, στην Σαντορίνη και για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα, ενώ κατά την περίοδο της δικτατορίας διέμεινε στη Ρώμη, στην οποία οδηγήθηκε λόγω των –όχι και τόσο αμφιλεγόμενων– φρονημάτων του.

Όσοι γνώριζαν τον Γιάννη Φακή, θα θυμούνται τις αναφορές του: στο βιβλίο “Αντιγνώση, τα Δεκανίκια του Καπιταλισμού” της Λιλής Ζωγράφου, στην Έλλη Λαμπέτη και στον Γιάννη Τσαρούχη, με τους οποίους είχε συνεργαστεί εκτενώς, στον γιο του και την σύντροφό του, καθώς και στην σύζυγό του, Ντέπη Φελουκατζή, εικαστικό, την οποία είχε χάσει σχετικά πρόσφατα.

Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στο κοιμητήριο Ζωγράφου, ώρα 12.00, με πολιτική τελετή.

About the Author


p 36360