Ειδήσεις

ΤΩΡΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ…

ΤΩΡΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ…

ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!


Την οργή της Σαουδικής Αραβίας κατά της… Τουρκίας καθώς και όλων των άλλων χωρών που ακολουθούν στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ με την επισήμανση ότι έχει κηρυχτεί γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τουρκικά προϊόντα!

Όπως αναφέρεται η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ακόμα και η Αίγυπτος, η Σενεγάλη, το Τσαντ, το Σουδάν, η Ερυθραία, οι Μαλβίδες, και μια σειρά άλλων χώρων που συντάσσονται με την Σαουδική Αραβία καλούνται να αρχίσουν γενικό μποϋκοτάζ σε όλα τα τουρκικά προϊόντα που εισάγουν μέχρι σήμερα!

Οι οικονομικές και όχι μόνο κυρώσεις κατά της Τουρκίας αναμένεται να διευρυνθούν, καθώς η Τουρκιά έχει τοποθετηθεί πλέον ανοιχτά υπέρ του Κατάρ, εξέλιξη που έχει εξοργίσει το Ριάντ ενώ στο Κάιρο υπάρχουν από καιρό ανοιχτοί λογαριασμοί με την Άγκυρα εξ’ αιτίας της στήριξης που έχει δώσει στους Αδελφούς Μουσουλμάνους που η Αίγυπτος και οι άλλες χώρες έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

p 36020

Ήδη γνωστές τουρκικές εταιρείες όπως Ülker, Tamek, Pınar, Reis Gıda, Çaykur, Tadım, Dimes, που εξήγαν κυρίως ειδή διατροφής αλλά και άλλα προϊόντα έχουν αποκλειστεί από τις αγορές των χωρών αυτών.

Παράλληλα και αυτό είναι σημαντικό, όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής και στρατηγικής συνεργασίας με τις χώρες αυτές ακυρώνονται αυτόματα.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς η οργή της Σαουδικής Αραβίας που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου που ακολουθεί το Ριάντ, προβλέπεται να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία και όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

About the Author


p 36020