Ειδήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ – “Υπηρεσιακός πρωθυπουργός πλέον ο Τσίπρας”… Διάλογοι φωτιά καίνε την κυβέρνηση!

ΕΚΤΑΚΤΟ – “Υπηρεσιακός πρωθυπουργός πλέον ο Τσίπρας”… Διάλογοι φωτιά καίνε την κυβέρνηση!

Ποιοι οι καυτοί διάλογοι των… δανειστών που καθορίζουν το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα;

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ανοιχτά ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο έλεος των Ολιγαρχών με τους οποίους διαπλέκεται και πως φορτώνει τα βάρη στους αδύναμους! Αυτά ακριβώς που απεκάλυπταν οι διάλογοι που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιμένει να επιμερίζει το βάρος στα αδύναμα στρώματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στο συνέδριο της Δυτικογερμανικής Ραδιοτηλεόρασης WDR στο Βερολίνο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Έλληνες που μαστίζονται από την κρίση. Ταυτόχρονα, όμως επέρριψε την ευθύνη στο “ελληνικό πολιτικό σύστημα το οποίο με ή χωρίς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του”.

Έγιναν βήματα προόδου, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας ωστόσο όμως πως “η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας συνεχίζει να επιμερίζει το βάρος στα αδύναμα στρώματα”.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: “Βγήκε με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τίποτα δεν έγινε”. Και υπογράμμισε πως η κατάσταση στη χώρα δεν είναι ανταγωνιστική.

Όπως σημείωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα υποστήριξε ότι η ευθύνη επιμερίζεται στην Ελλάδα και την “ελλειμματική λειτουργία των κρατικών δομών της”. “Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε θα πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζεται αυτό μακροχρόνια”. “Έγιναν πολλά, αλλά όχι αρκετά”, συμπλήρωσε.

Φέρεται μάλιστα να δήλωσε: μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Έτσι ακριβώς για δομικά προβλήματα πρόκειται. Για τα δομικά προβλήματα της εγχώριας διαπλοκής πελατειακού κράτους, ολιγαρχών και κυβερνήσεων. Η αιτία της χρεοκοπίας βρίσκεται ακριβώς εδώ. Κι ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν πλέον γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα αίφνης παρατηρείς να διαγράφονται θαλασσοδάνεια 200 εκατομμυρίων ευρώ όπως του ΔΟΛ, 170 όπως αυτά του Πήγασου, άλλα τόσα του Mega και πάει λέγοντας.

Μετά από 7 χρόνια Μνημόνια η Ελλάδα είναι πιο Κολομβία από ποτέ. Ξαφνικά όλοι θέλουν να αποκτήσουν κανάλι και να βγάλουν εφημερίδες που δεν τις διαβάζουν ούτε οι ίδιοι-άσε που οι νέοι άνθρωποι δεν είναι πλέον εξοικειωμένοι με το χαρτί.

Κάτι συμβαίνει λοιπόν στην ζούγκλα των ΜΜΕ. Κι αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι πάμε κατευθείαν στη Δραχμή και οι εγχώριοι ολιγάρχες που έχουν τα λεφτά τους έξω φροντίζουν να ισχυροποιηθούν ακόμη πιο πολύ για την επόμενη μέρα. Το άλλο σενάριο είναι ότι προσπαθούν (σχεδόν όλοι τους) να γλιτώσουν τη φυλακή στην οποία αργά η γρήγορα θα τους κλείσουν οι δανειστές. Το εξομολογήθηκε έμμεσα ο Σόιμπλε όπως διαβάσατε πιο πάνω.

Όσο για τον Τσίπρα αυτός πλέον είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη ακόμη και για τον ίδιο είναι αδιανόητο να παραμείνει στη θέση του μετά το διαφαινόμενο νέο στραπάτσο στο προσεχές Eurogroup.

Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια το πελατειακό κράτος ενώ επιχείρησε να κάνει τον τροχονόμο των Ολιγαρχών αντί να τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη με το καλημέρα.

Το λάθος του ήταν ότι τα βρήκε μαζί τους. Με όλους εκτός από τον Σταύρο Ψυχάρη τον οποίο καθάρισε ο Τσίπρας για λογαριασμό των υπολοίπων ολιγαρχών που δεν τον ήθελαν μέσα στα πόδια τους. Τώρα πλέον δεν θέλουν ούτε τον Τσίπρα ο οποίος είναι πλέον αναλώσιμος.

Δύο χρόνια οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκπαίδευαν τον Τσίπρα να αποβάλλει τις εμμονές του και τις ιδεοληψίες του ενώ αντίστοιχα οι υπουργοί Οικονομικών έτρωγαν στη μάπα Βαρουφάκηδες και Τσακαλώτους. Πόσα να αντέξουν και αυτοί οι άνθρωποι. Γύρευε και τους εκπροσώπους των θεσμών οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να συνομιλούν με τον Κατρούγκαλο και την Αχτσιόγλου για παράδειγμα. Πιο Αχτσιόγλου πεθαίνεις.

Όπως προκύπτει και από τους διαλόγους των Τόμσεν-Σόιμπλε ο μόνος τρόπος να μην χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές είναι να αναλάβουν οι ίδιοι την διακυβέρνηση της Κολομβίας των Βαλκανίων και να διώξουν με τις κλωτσιές τα στελέχη του εγχώριου κρατικού μηχανισμού.

Κάθε άλλη επιλογή είναι πεταμένα λεφτά. Προφανώς οι Ελληνες ολιγάρχες διαισθάνονται ότι πλησιάζει η ώρα που οι δανειστές θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας και πως οι ίδιοι κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και να χάσουν τα πάντα, ακόμη και την ελευθερία τους. Ο Σόιμπλε μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στους Ελληνες εφοπλιστές όπως διαβάσατε πιο πάνω. Αυτό σημαίνει ότι οι δανειστές έχουν πλέον γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και του βαθέως διεφθαρμένου κράτους όπως προέκυψε και από τους διαλόγους Τόμσεν-Σόιμπλε τους οποίους αναδημοσιεύουμε:

Νέα επικοινωνία Σόιμπλε-Τόμσεν παρουσιάζουν γερμανικές ιστοσελίδες παρά την επιφανειακή κόντρα των δύο ανδρών.

Η νέα επικοινωνία έγινε εξαιτίας του επικείμενου Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Και ο πρόσφατος διάλογος Τόμσεν-Σόιμπλε δεν αφήνει περιθώρια στην Κολομβία των Βαλκανίων: Είναι απόλυτα απαξιωτικός και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των δύο συνομιλητών. Στο μεταξύ έχουν περισσέψει 100 δις ευρώ που δεν έχουμε πάρει από τα 3 Μνημόνια. Το ποσό αυτό θα μοιρασθεί στα επόμενα 2 ή 3 Μνημόνια.

Σόιμπλε: Πολ, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τα χρέη των Ελλήνων και κυρίως όσα λεηλάτησαν οι Ελληνες ολιγάρχες πάνω από μισό αιώνα τώρα. Δεν είναι δυνατόν ο Γερμανός φορολογούμενος να πληρώνει για τα δις ευρώ που έβγαλαν οι Ελληνες ολιγάρχες εκτός της χώρας τους…

Ασε που στην Ελλάδα είναι αδιόρθωτοι. Πληροφορήθηκα για παράδειγμα ότι ένας εκδοτικός οργανισμός με δάνεια 220 εκατ. ευρώ στις τράπεζες πουλήθηκε μόλις 22 εκατ. ευρώ. Ποιος θα πληρώσει τα υπόλοιπα 200.000.000 εκατ. ευρώ; Αυτό δεν μπορεί να γίνει δίχως ΝΕΟ μνημόνιο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει ελάφρυνση του χρέους της γιατί είναι μια βαριά βιομηχανία παραγωγής νέου χρέους…Είναι ένα κράτος ξοφλημένο που αρνείται να μεταρρυθμιστεί γιατί έχει την ψευδαίσθηση ότι θα του δίνουμε δάνεια αιώνια…

Τόμσεν: Κοίτα Βόλφγκανγκ, από την εμπειρία μου στην Ελλάδα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο μόνος τρόπος να πάρουμε από τους Ελληνες όσα μας χρωστούν είναι να αναλάβουμε με τους δικούς μας ανθρώπους την Διοίκηση της χώρας. Θα ξεκινήσουμε ελέγχοντας αρχικά τους Οργανισμούς και τις Γραμματείες κλειδιά του διεφθαρμένου ελληνικού Δημοσίου…

Μα για να γίνει αυτό Πολ, πρέπει να ισοπεδωθεί εντελώς η Ελλάδα, να αφεθεί να χρεοκοπήσει, να παραδοθούν οι Ελληνες και η πολιτική τους ηγεσία. Εγώ σ΄αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Θα μας παραδώσουν τα κλειδιά τους όταν θα έχουν χρεοκοπήσει εντελώς. Ας πληρώσει αυτός ο παλαβός Τσίπρας τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο με τα 7 δις που έχει μαζέψει από τους ανόητους φορολογούμενους. Στην συνέχεια θα έχουν αδειάσει τα Ταμεία του Κράτους και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους χειρότερους εφιάλτες του και τις νοικοκυρές στους δρόμους με τις κατσαρόλες…Αυτό του αξίζει αυτό θα πάρει. Καμία ελάφρυνση του χρέους.

Ελάφρυνση του χρέους για τους Ελληνες σημαίνει ότι θα την πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Ο Γερμανικός λαός ούτε να ακούσει δεν θέλει ένα τέτοιο σενάριο, όταν μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις όπως είναι η αξιολόγηση των υπεραρίθμων δημοσίων υπαλλήλων της, η κάθαρση στην Δικαιοσύνη η οποία ελέγχεται από οργανωμένα συμφέροντα και όλα όσα τους ζητήσαμε να κάνουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος εάν επιθυμούν οι Ελληνες να έχουν αύριο…

–Βόλφγκανγκ, σκέφτεσαι ακόμη το ενδεχόμενο να τους δώσουμε 100 δις ευρώ που περίσσεψαν από τα 3 μνημόνια (Από το πρώτο πακέτο ύψους 110 δις ευρώ είχαν εκταμιευτεί μόλις 73 δις ενώ από το δεύτερο ύψους 163,6 δις δόθηκαν τελικά τα 142,7, από τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου πακέτου-μνημονίου η Ελλάδα έχει λάβει 31,7 δις ευρώ) με την προϋπόθεση ότι θα πάρουν ένα 4ο Μνημόνιο της Δραχμής; Ότι αυτή τη φορά θα φύγουν μια κι έξω από την ευρωζώνη;

Κοίτα Πολ, σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα να πετάξω άλλα δις ευρώ στους Ελληνες. Για την ακρίβεια δεν θέλω να τους δώσω ούτε μισό δις. Προτιμώ να κυβερνάει τη χώρα τους κάποιος σαν τον Τσίπρα που έχει την δυνατότητα να τους εξαπατά και να τους αρπάζει τα λεφτά μέσα από την φορολογία παρά να τους δώσω άλλα λεφτά Ευρωπαίων πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να πάρουν τα 110 και πλέον δις ευρώ που περισσεύουν από τα 3 μνημόνια…Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να τους κρατάμε στον αναπνευστήρα και να υπάρχει πάντα ένας Τσίπρας που θα τους φοροληστεύει χωρίς οι ανόητοι Ελληνες να αντιστέκονται…Δεν πρόκειται να τους δώσω ουδεμία ελάφρυνση του χρέους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον όταν εμείς, οι δανειστές τους, θα αναλάβουμε πλήρως την διοίκηση και μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου ελληνικού κράτους…

Του πρόσφατου διαλόγου που δημοσιεύουμε είναι προηγηθεί ένας ακόμη απίστευτος διάλογος ανάμεσα στον Γερμανό υπ. Οικονομικών Bόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επικεφαλής των Ευρωπαικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Αντικείμενο του διαλόγου τα Μνημόνια και οι Ελληνες.

Σόιμπλε: Πολ, πρέπει οπωσδήποτε το Ταμείο να είναι στο πρόγραμμα ακόμη κι αν δεν χρειαστεί να βάλετε μισό σεντ. Είναι ο μόνος τρόπος να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση…

-Τόμσεν: Eννοείς να κάνουμε τον Καλό και τον Κακό Μπάτσο…

-Ακριβώς. Κι αυτό γιατί όπως γνωρίζεις η υπόθεση της Ελλάδας είναι ένα πρόβλημα που θα κρατήσει τουλάχιστο 50 χρόνια ακόμη. Δεν θα ζούμε εμείς αλλά θα αφήσουμε παρακαταθήκη το έργο μας…

-Εννοείς ότι ο τρόπος που τιμωρούμε τους Ελληνες για τα λεφτά που λεηλάτησαν από τα ευρωπαικά ταμεία και η κατάσχεση της περιουσίας τους θα μείνει στην Ιστορία…

-Ακριβώς αυτό εννοώ. Η τιμωρία των Ελλήνων θα αποτελεί ένα διδακτικό μάθημα και επειδή θα είναι ακόμη πρόσφατη οι λαοί της Ευρώπης θα μάθουν να σέβονται το κοινοτικό χρήμα…

-Ναι όμως αγαπητέ Βόλφγανγκ υπάρχει και κάτι άλλο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Στην Ελλάδα εκτός από τον ανόητο λαό ευθύνη έχουν και οι ντόπιοι Ολιγάρχες, η ελίτ της χώρας την οποία κι εσύ κατέκρινες το 2010…

-Ακου Πολ…Πράγματι έτσι είναι. Οι Ελληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό Κράτος είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας. Αλλά εάν οι Ελληνες δεν μπορούν να απαλλαγούν από τους διεφθαρμένους Ολιγάρχες τους πρόκειται για έναν ανόητο λαό ηλιθίων. Και οι ηλίθιοι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά για να συνέλθουν…

-Πράγματι κι εγώ μετά από 7 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι ένας λαός κακομαθημένων ηλιθίων, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρετές, χωρίς αυτοσεβασμό. Είναι τόσο ηλίθιοι που καταπίνουν το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο ενώ βλέπουν ότι αυτά δεν ακουμπάνε το πελατειακό κράτος και τους Ολιγάρχες του…

Δεν είναι δική μας δουλειά Πολ να εξουδετερώσουμε τους Ελληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Αυτό είναι δουλειά των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτές όμως στηρίζονται στους Ολιγάρχες και στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος…Είναι θέμα των ηλιθίων Ελλήνων πολιτών να ξεσηκωθούν ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Ώσπου να συμβεί αυτό οι ηλίθιοι Ελληνες θα ζουν με Μνημόνια για παραδειγματισμό…

About the Author


p 35684