Ειδήσεις

Οι λέξεις που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πει η βασίλισσα Ελισάβετ… Ο λόγος; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ !!

Οι λέξεις που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πει η βασίλισσα Ελισάβετ… Ο λόγος; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ !!

Είναι γαλαζοαίματοι, ζουν σε… παλάτια και εντυπωσιακούς πύργους, διαθέτουν μεγάλη περιουσία και απαγορεύεται να πουν τις παρακάτω λέξεις.

Ως βασιλείς και πρίγκιπες, οι γαλαζοαίματοι αυτού του κόσμου έχουν άλλα προνόμια, υποχρεώσεις (!) και κανόνες συμπεριφοράς. Μεταξύ των βασιλικών «μη», βρίσκονται και μερικές εκφράσεις.

Ο κοινωνικός ανθρωπολόγος, Κέιτ Φοξ, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Mirror, εξηγεί ποιες είναι οι λέξεις που δεν επιτρέπεται να ξεστομίσει η βασίλισσα Ελισάβετ, τα τέκνα της, τα εγγόνια της και πάει λέγοντας.

1) Pardon

Η λέξη «pardon» αν και πιο επίσημη από τα συνώνυμά της, είναι απαγορευμένη. Αυτό που δεν μας έκανε γνωστό ο κοινωνικός ανθρωπολόγος είναι αν οι βασιλείς χρησιμοποιούν τουλάχιστον το ταπεινό συγγνώμη.

2)Τουαλέτα

Δεν θα ακούσεις ποτέ έναν πρίγκιπα να ζητά συγγνώμη γιατί τον καλεί το… καθήκον.

3) Άρωμα

Δεν επιτρέπεται να πουν την έκφραση «μου αρέσει το άρωμα σου», αλλά επιτρέπεται να πουν μ’ αρέσει «η μυρωδιά σου»… Άβυσσος η ψυχή του βασιλιά.

4)Τσάι

Αν σκοπεύεις να προσκαλέσεις την Βασίλισσα για τσάι, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έρθει ποτέ, καθώς το να αποκαλείς το βραδινό ή απογευματινό σου δείπνο… τσάι τότε είσαι σίγουρα χαμένος από χέρι.

5) Σαλόνι

Τα παλάτια διαθέτουν πολλά δωμάτια, αλλά ούτε ένα από αυτά είναι σαλόνι ή καθιστικό.

Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα ή να παίζουν παιχνίδια με κάρτες.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιούν τη λέξη «καθιστικό».

6) Kαθωσπρέπει

Ο πρώτος κανόνας του να είναι καθωσπρέπει; Ποτέ δεν αναφέρεσαι σε κάποιον – ή στον εαυτό σου – ως καθωσπρέπει.

Σύμφωνα με την Κέιτ, προτιμούν απλά τη λέξη «έξυπνος».

About the Author


p 35105