Υγεία

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της καρδιακής προσβολής και του εμφράγματος…

p 35043

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της καρδιακής προσβολής και του εμφράγματος…

Ο δυνατός πόνος στο στήθος, η ξαφνική εφίδρωση, η… ανώμαλη αναπνοή – όλα αυτά μπορούν να είναι συμπτώματα μιας κρίσης πανικού.

 Μπορούν επίσης να είναι τα συμπτώματα και της καρδιακής προσβολής. Σε περίπτωση που εσείς ή ένα μέλος της οικογένειάς σας βιώνει αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να έχετε γνώση επί του θέματος.

Η διαφορά της καρδιακής προσβολής από την κρίση πανικού:

Κύριο σύμπτωμα της καρδιακής προσβολής είναι ο αποπνηκτικός πόνος στο στήθος

Εκείνοι που βίωσαν μια καρδιακή προσβολή περιέγραψαν τον πόνο στο στήθος, ως ασφυκτικό .

Ως γενικός κανόνας, ο πόνος εμφανίζεται στο κέντρο του θώρακα. Αυτός μπορεί να κινηθεί προς τα κάτω κατά μήκος του αριστερού βραχίονα και κατά μήκος της πλάτης.

Ο πόνος από την καρδιακή προσβολή μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στο λαιμό, τα δόντια και το σαγόνι.

Η ένταση του πόνου της καρδιακής προσβολής μπορεί να αλλάξει.

Ο πόνος από την καρδιακή προσβολή διαρκεί για περισσότερο από πέντε λεπτά. Δεν επηρεάζει συνήθως την αναπνοή ενός ατόμου.

Ένα άτομο που βιώνει καρδιακή προσβολή μπορεί να αισθάνεται τραχιά αίσθηση, η οποία γενικά περιορίζεται στο αριστερό χέρι στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό συχνά συνοδεύεται από ένα κρύο, κολλώδη ιδρώτα, μαζί με τα συναισθήματα της ναυτίας και του εμετού.

Στο κορύφωμα της καρδιακής προσβολής, ένα άτομο μπορεί να βιώσει φόβο, ο οποίος συγκεντρώνεται σε συμπιεστικό πόνο στο στήθος. Το άτομο φοβάται ότι μπορεί να πεθάνει.

Οι ασθενείς που βιώνουν καρδιακή προσβολή μπορεί να παρουσιάσουν επιταχυνόμενη αναπνοή, όταν ο φόβος από την καρδιακή προσβολή προκαλεί κρίση πανικού.

Αν ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος αντιμετωπίζει αυτά τα συμπτώματα για περισσότερο από πέντε λεπτά, καλέστε ασθενοφόρο. Πηγαίνετε το άτομο στο πλησιέστερο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό.

Οι ασθενείς που βιώνουν καρδιακή προσβολή μπορεί να παρουσιάσουν επιταχυνόμενη αναπνοή, όταν ο φόβος από την καρδιακή προσβολή προκαλεί κρίση πανικού.

Στην κρίση πανικού – κύριο σύμπτωμα είναι ένα ακανθώδες συναίσθημα

Πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι μόνο κάτι τρομακτικό ή τραγικό μπορεί να επιφέρει μια κρίση πανικού. Η αλήθεια είναι οτι μια κρίση πανικού μπορεί να συμβεί με το πιο συνηθισμένο συμβάν.

Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού φτάνουν συνήθως στο αποκορύφωμά τους μετά από περίπου δέκα λεπτά.

Ο πόνος από μια κρίση πανικού συγκεντρώνεται στο στήθος. Αυξάνεται και στη συνέχεια μειώνεται.

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, ένα άτομο μπορεί να βιώσει μια τραχιά αίσθηση και μούδιασμα. Αυτά που αισθάνεται δεν περιορίζονται στο αριστερό χέρι. Μπορούν να εμφανιστούν στο δεξί χέρι, τα πόδια και τα δάχτυλα.

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, οι άνθρωποι συχνά βιώνουν παράλογο φόβο. Μπορεί να αισθάνονται ότι ασφυκτιούν ή οτι τρελαίνονται.

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι βιώνετε, δείτε έναν γιατρό αμέσως για να είστε ασφαλείς. Η αναμονή δεν είναι ποτέ η καλύτερη λύση.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να προσδιορίσετε μια καρδιακή προσβολή:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

About the Author


p 35043