Ειδήσεις

ΧΑΡΤΗΣ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΧΑΡΤΗΣ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Η περιορισμένη σχετικά θαλάσσια έρευνα που υπάρχει στη… χώρα μας – και αναπτύσσεται κυρίως τα τελευταία χρόνια, δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε πάρα πολλά για τους καρχαρίες των νερών μας, όμως εκ του αποτελέσματος μπορούμε να κρίνουμε ότι εμείς αποτελούμε την απειλή για αυτούς και σίγουρα όχι το αντίθετο.

Σε περισσότερα από 2.500 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας, μόνο 17 επιθέσεις έχουν σημειωθεί στο Αιγαίο ή το Ιόνιο. Τα τελευταία 161 χρόνια δε, σημειώθηκαν μόλις 14 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 11 θανατηφόρες.

Και παγκοσμίως όμως, αν και τα κήτη αυτά δημιουργούν τον τρόμο και μόνο στην αναφορά του ονόματός τους σε κάποια παραλία, τα τελευταία 419 χρόνια έχουν πεθάνει στα δόντια τους 511 άνθρωποι, δηλαδή πεθαίνει περίπου 1 άνθρωπος τον χρόνο από επίθεση καρχαρία.

Προεκτείνοντας αυτήν τη στατιστική, παρατηρούμε ότι για κάθε έναν άνθρωπο που πεθαίνει από καρχαρία, το είδος μας σκοτώνει 6,5 εκατομμύρια καρχαρίες, καταδεικνύοντας έτσι το ποιος είναι ο πραγματικός θηρευτής των θαλασσών…

Δείτε στον παρακάτω χάρτη που υπολογίζετε ότι ζουν αλλά και έχουν επιτεθεί παλαιότερα καρχαρίες στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει.

About the Author


p 34210