Ειδήσεις

ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ένα απο τα ΟΜΟΡΦΟTEPA νησιά μας… Σε απόγνωση οι κάτοικοι…

ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ένα απο τα ΟΜΟΡΦΟTEPA νησιά μας… Σε απόγνωση οι κάτοικοι…

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά, που… ξέσπασε περί τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, στα Ψαρά, νοτιοδυτικά από το μοναστήρι και προς την περιοχή της θάλασσας…

Σύμφωνα με το astraparis.gr, για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων και της δυσκολίας ανεφοδιασμού τους.

Παράλληλα, επιχειρούν για τη κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο από τη Χίο, καθώς και άλλο ένα που έφτασε από την Αθήνα, δέκα πυροσβέστες με ένα όχημα που μετέβησαν με το πλοίο Γκλόρυ από τη Χίο, πεζοπόρο τμήμα 15 πυροσβεστών, που μετέβη στο νησί από την Αθήνα με ελικόπτερο, καθώς και εθελοντές και κάτοικοι των Ψαρών.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κ. Ιάκωβο Αρχοντάκη, οι δυνάμεις αυτές φαίνεται ότι επαρκούν. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, τότε πιθανόν να μεταβούν κι άλλες δυνάμεις στο νησί.

Πέραν των άλλων δυσκολιών υπάρχει και πρόβλημα επικοινωνίας, αφού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση του νησιού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

About the Author


p 22156