Ειδήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: 15χρονη βρήκε τραγικό Θάνατο ενώ κολυμπούσε. Όλοι οι Γονείς πρέπει ΝΑ προσέχουν ΑΥΤΟΝ τον κρυφό Κίνδυνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 15χρονη βρήκε τραγικό Θάνατο ενώ κολυμπούσε. Όλοι οι Γονείς πρέπει ΝΑ προσέχουν ΑΥΤΟΝ τον κρυφό Κίνδυνο.

H Carmen Johnson αγαπούσε το κολύμπι. Στις 16 Απριλίου, η 15χρονη έφηβη πήγε να κολυμπήσει στη λίμνη που βρισκόταν δίπλα από το πατρικό της σπίτι. Γνώριζε καλό κολύμπι, αλλά μια μέρα μια αιτία προκάλεσε το πνιγμό της. Οι γονείς της τώρα γνωστοποιούν το τραγικό ατύχημα για να προειδοποιήσουν άλλες οικογένειες για τους δυνητικούς κινδύνους για το κολύμπι σε λίμνη.

Το περιστατικό που αφαίρεσε τη ζωή της Carmen είναι γνωστό ως πνιγμός από ηλεκτροσόλ. Συμβαίνει όταν ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνάει το νερό, συχνά από κάποιο βραχυκύκλωμα στις βάρκες ή σε μια προβλήτα. Όταν το ηλεκτρικό ρεύμα απλώνεται, οποιοσδήποτε που βρίσκεται στο νερό παθαίνει ηλεκτροπληξία και καταλήγει να πνιγεί.

Όταν η Carmen βούτηξε στη λίμνη, ο πατέρας της συνειδητοποίησε ότι δεν είχε βάλει τη σκάλα μέσα στο νερό. Χαμήλωσε τη σκάλα, μην έχοντας ιδέα ότι μετέφερε ηλεκτρικό φορτίο από ένα ελαττωματικό διακόπτη λάμπας.

Ο πατέρας της Carmen, ο Jimmy Johnson θυμάται, «Βρισκόμουν σε θέση όπου μπορούσα να τη σώσω, αν ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από ηλεκτροπληξία στο νερό. Ήταν ακαριαίο. Με χτύπησε και εμένα το ηλεκτρικό ρεύμα.» Ο πατέρας πήδηξε και αυτός στο νερό για να σώσει τη κόρη του, αλλά άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του από το ηλεκτρικό σοκ.

Ο πατέρας της Carmen αναφέρει ότι και οι δύο γιοι του, ο  Zach και ο Jimmy, και αυτοί πήδηξαν στο νερό της λίμνης για να σώσουν την αδερφή τους, και παραλίγο να πεθάνουν και αυτοί. Ο Zach, αδερφός της Carmen, ανέφερε: «Ένιωσα τα πόδια μου να μουδιάζουν και να πονάνε όταν τα κουνούσα. Δεν μπορούσα καν να κουνηθώ, δε μπορούσα να κολυμπήσω.»

Ο Zach, ο Jimmy και ο πατέρας τους επιβίωσαν όταν έκλεισαν τον γενικό διακόπτη, αλλά η Carmen έπαθε ακαριαία ηλεκτροπληξία και πνίγηκε. Οι γονείς της τονίζουν ότι οι τοπικοί νόμοι δεν απαιτούν την επιθεώρηση των κακοσυντηρημένων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Κάνουν έκκληση για αλλαγή στα πρότυπα ασφαλείας και μοιράζονται την οικογενειακή τραγωδία τους με την ελπίδα να προειδοποιήσουν και άλλους γονείς για τους κινδύνους του πνιγμού από ηλεκτροσόκ.

Πως να προφυλαχτείτε από πνιγμό από ηλεκτροσόκ

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Πρόληψης Πνιγμού από Ηλεκτροσόκ, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποτραπεί μια τραγωδία:

Ποτέ μην κολυμπάτε μέσα σε ή κοντά σε μαρίνες, αποβάθρες ή θέσεις όπου δένουν τα σκάφη. Ειδοποιήστε άλλους για τους κινδύνους του πνιγμού από ηλεκτροσόκ. Αν είστε ιδιοκτήτης σκάφους, ελέγξτε το σκάφος σας με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου. Ειδοποιήστε άλλους ιδιοκτήτες θαλάσσιων σκαφών για τους δυνητικούς κινδύνους του πνιγμού από ηλεκτροσόκ.

About the Author