Ειδήσεις

Συνταγή για ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ κοκάκια!

Συνταγή για ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ κοκάκια!

Τι χρειαζόμαστε… Για τα μπισκότα… 140 γρ. ζάχαρη6 αβγά χωρισμένα (κρόκος – ασπράδι)125 γρ. αλεύρι50 γρ. κορνφλάουερ

 

Για τη γέμιση:350 γρ. φρέσκο γάλα150 γρ. κρέμα γάλακτος80 γρ. ζάχαρη1 αβγό3 κρόκοι αβγών40 γρ. κορνφλάουερ4 βανιλιες

Για τη σοκολάτα:250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα150 γρ. κρέμα γάλακτος1 κ.γ. μέλι

Για το σιρόπι:150 γρ. νερό150γρ ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:Για τα μπισκότα:

Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορνφλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15′, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα…

Για τη γέμιση:Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.ριχνουμε τις βανιλιεςΣυνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεβράνη.Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κοκ.

Για το σιρόπι:Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2′. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.

Για τη σοκολάτα:Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει.Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτή την κρέμα που έχουμε βράσει.Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2′. Ανακατεύουμε.Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.πηγη

τιπ:θέλει προσοχή στη μαρέγκα.. πάρα πολύ προσεκτικό και απαλό ανακάτεμα με την σπάτουλα, και να μην ταλαιπωρηθεί το μείγμα κατά τη μεταφορά του μέσα στο κορνέ,μπορείτε να κάνετε κύκλους πάνω στη λαδόκολα διαμέτρου 5 cm με ένα φλυτζάνι ώστε να ξέρετε ακριβώς πόσο μείγμα θα βάλετεστην αρχη η κρεμα μπορει να φαινεται αραιη, θα την χτυπισετε  λιγο ακομα και γρηγορα με αποτελεσμα να φυγει ο πολυς αερας και να γινει πιο σταθερη… daddy-cool.gr

About the Author